En stor byggnad med tre våningar som ska bli Energy Evolution Center i Eskilstuna
05 feb 2020

Klart med lokaler för Energy Evolution Center i Eskilstuna

I samarbete med Energimyndigheten satsar Eskilstuna kommun på att skapa ett centrum för energiomställning.

Text: Energy Evolution Center

Energy Evolution Center ska lyfta fram ny energiteknik, energieffektivisering och stärka företagens konkurrenskraft både lokalt och nationellt. Eskilstuna kommun skriver nu hyresavtal för nya lokaler på Väster i Eskilstuna.

Våren 2021 ska Energy Evolution Center öppna upp i nya lokaler på Väster i Eskilstuna och ett hyresavtal tecknas nu med Modellfabriken i Eskilstuna AB som ägs av Sehlhall Fastigheter. I lokalerna kommer flera olika aktörer inom energiområdet att bedriva verksamhet. Exempel på aktörer är kommunens Energi- och klimatrådgivare, Energikontoret i Mälardalen samt delar av det statliga forskningsinstitutet RISE.

Energy Evolution Center blir en viktig pusselbit för att stärka näringslivet och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle och få långsiktigt hållbara företag. Det är viktigt att lyfta fram det lönsamma med energieffektiviseringar och använda energi- och miljöarbetet som en hävstång som leder till fler jobb och fler hållbara jobb, säger Niklas Edmark, näringslivsdirektör.

Lokalerna på Kungsgatan 61, dit Energy Evolution Center flyttar in, kommer att renoveras för att förbättra energiprestandan och även anpassas till moderna kontors- och mötesplatser. Byggnaden är 1 100 kvadratmeter och kommer att rymma cirka 90 arbetsplatser.

Att tillsammans med Eskilstuna Kommun skapa denna innovativa arbetsplats känns väldigt roligt då hållbarhetsfrågorna är något vi prioriterar högt. Byggnadens energisystem kommer kombinera stationär och portabel energilagring med lokal produktion via solceller. Fastigheten ska utrustas med ett väldigt spännande system för bildöverföring, internet, sensorstyrning och energi, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Selhall Fastigheter.

Upphandling av byggentreprenaden kommer att ske under våren 2020 och lokalerna bedöms vara inflyttningsklara under våren 2021.

Läs mer om de aktiviteter som pågår inom ramen för Energy Evolution Center:

Relaterade blogginlägg

Det finns ett värde i allt material – men bara om det blir rätt sorterat. Nu tar Eskilstuna Energi och…
27 sep 2019
Jeansföretaget ReDEW8 tillverkar hållbara jeans på ett helt nytt vis. I ett nyligen publicerat instagraminlägg hyllar de hemstadens uppmärksammade miljöarbete.
06 maj 2019

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärkesresan

Arbetet med platsvarumärket startade 2012. Här kan du ta del av milstolpar under Eskilstunas varumärkesresa.

Läs mer

Varumärkesresan

Arbetet med platsvarumärket startade 2012. Här kan du ta del av milstolpar under Eskilstunas varumärkesresa.

Läs mer