Sportamores rosa logga på lagerlokalen i Kjula.
05 okt 2018

Sportamore siktar på klimatneutralitet

Sportamore installerar solceller på sin nybyggda lageranläggning utanför Eskilstuna. Initiativet är ett första steg mot att bli klimatneutrala för den webbaserade sportbutiken.

Text: Petra Nordström

Solcellsanläggningen som monteras på den enorma lagerlokalens tak förväntas generera en årsproduktion på över 124 000 kWh vilket motsvarar cirka 25 villors årsförbrukning. Den sammanlagda totala koldioxidbesparingen förväntas uppgå till över 2 100 ton.

Vi är jättestolta över denna satsning. Det är allas angelägenhet att på olika sätt ta ansvar för vår miljö. Produktionen från vår solcellsanläggning ska motsvara cirka 22 procent av vårt årliga energibehov. Eventuellt överskott från solcellsanläggningen som inte kan lagras kommer att säljas vidare till Strängnäs Energi för att på så sätt maximera nyttjandet av den energi som anläggningen alstrar, säger Johan Ryding, VD Sportamore.

Solceller på taket på Sportamores lager i Kjula

Solceller på taket på Sportamores lager i Kjula

Relaterade blogginlägg

Projektet Rosa påsen är nominerat till Miljöstrategipriset! Målet med projektet är att göra det enklare för Eskilstunaborna att sortera sina…
19 sep 2018
Den här bloggen är en ny del av Eskilstunaevolution.se. Här kommer du kunna läsa om personer med engagemang för staden,…
01 maj 2018

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärket Eskilstuna

Lär dig mer om Eskilstunas styrkor och svagheter, och hur arbetet att definiera Eskilstunas varumärke har gått till.

Läs mer

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer

Frågor och svar

Vad menar vi med att Eskilstuna gör evolution? Vad vinner Eskilstuna på att jobba med varumärket?

Läs mer