Skogaholms kampanj att man kan panta brödpåsar. Bilder på bröd, med loggor och text.
29 aug 2019

Eskilstunabageriet Skogaholm är med och bidrar till ökad återvinning!

Eskilstunabageriet Skogaholm arbetar för en minskad klimatpåverkan genom ett samarbete med konsumentappen PantaPå.

Text: Camilla Sandblad

Syftet med samarbetet är att få konsumenter att tänka till kring vikten av att återvinna plastförpackningar och minska mängden plast som hamnar i naturen. Genom att ge plastpåsar ett värde ökar sannolikheten att förpackningar återvinns från 18% till över 80%*.

Genom att så många svenska hushåll nås via Skogaholms brödpåsar hoppas vi att användningen av appen ökar och att många fler varumärken hoppar på tåget för ökad återvinning av plast, säger Suwar Mert, grundare och vd för PantaPå.

Sedan 2008 ingår varumärket Skogaholm i Fazer. Skogaholm arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan. Fazer har bland annat skrivit under ”Plastinitiativet 2022” som innebär att hela den svenska verksamheten åtagit sig att ställa om till 100% återvinningsbara förpackningar senast 2022.

För oss är arbetet med att minska användningen av plast och att använda återvinningsbara förpackningar en självklarhet. Vi arbetar aktivt mot klimatförändringarna och har antagit nya hållbarhetsmål som stöder vår resa till att bli ett modernt, hållbart matföretag. Vi behöver vidta åtgärder för att bidra till en mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion, säger Mariana Edge, hållbarhetsanvarig, Fazer Sverige.

Skogaholms kampanj tillsammans med PantaPå pågår från och med 12 augusti 2019 och tills vidare.

*Källa: Naturvårdsverket & Forum PET

LÄS MER
Skogaholm beskriver hur du går tillväga för att panta din brödpåse. 

 

Mer om EskilstunaEvolution

Vackra hus i gamla staden i Eskilstuna. Eskilstuna ån i förgrunden och tunga regnmoln i skyn

Varumärkesplattformen

Plattformen är ett strategiskt dokument som beskriver Eskilstunas identitet, vad vi vill uppnå och hur vi vill uppfattas.

Läs mer

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer