En vit och grön logotype
26 feb 2019

Björkryds redo för SM i bordtennis

12-åriga bordtennishoppet David Björkryd och hans mamma Karin Björkryd deltar i SM i bordtennis, i klassen mixeddubbel, i STIGA Sports Arena nu i helgen.

Text: Petra Nordström

Vi har tagit pulsen på mor och son Björkryd som tillsammans skall delta i Senior-SM i bordtennis. Lite rolig kuriosa kring pingisduon är att mamma Karin Björkryd och pappa Martin Björkryd tävlade i Veteran-SM i bordtennis i Eskilstuna år 2006, när David låg i magen. Då vann paret ett gemensamt guld. Men i år är alltså Martin förpassad till bänkplats.

Mor och son står i svarta ytterkläder och kramas. De tittar in i kameran och ler.

Hej på er Karin och David! Kan ni berätta lite kort om er själva? 

Karin: Jag är en 45-årig fyrbarnsmamma med ett stort intresse för idrott. Jag har spelat bordtennis sedan sju års ålder men inte med så hög träningsfrekvens de senaste 20 åren. Jag spenderar mycket tid i hallen både som spelare, ledare och förälder och är sedan några år även ordförande i Eskilstuna BTK (Eskilstuna Bordtennisklubb reds anm).

David: Jag är 12 år och har spelat bordtennis sedan jag var 4-5 år. När jag började spelade jag på ett minipingis-bord. Jag satsar på att bli topp10 i världen så det blir många timmars träning varje vecka.

Skulle man kunna säga att du i princip är född med ett bordtennisracket i handen?

David: Nej inte direkt, men jag har hunnit spela mycket sedan jag föddes.

Hur känns det att spela SM tillsammans?

David: Det ska bli roligt!

Karin: Det ska bli väldigt roligt. Det här är andra gången som vi spelar SM tillsammans och det är klart att det känns lite speciellt att få spela tillsammans med David.

Vad tror ni, kommer ni vinna?

Karin: Nä, verkligen inte men vi ska göra vårt bästa och försöka ge motståndarna en bra match. Förra gången vi spelade hade vi lite otur i lottningen och fick möta ett final-seedat par så i år hoppas vi på lite bättre lottning.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av David Björkryd (@davidbjorkryd)

Tror ni att pappa Martin är lite avundsjuk på er?

Karin: Ja det är han nog… Vi har ju spelat en del mixeddubbel tillsammans tidigare vilket har varit roligt. Tyvärr har Martin fått problem med sina höfter och har därför väldigt svårt för att spela, annars hade han nog gärna spelat ihop med David i herrdubbel.

Vad blir nästa steg, efter SM?

Karin: Ha ha… David fortsätter att öka sin träningsdos medan jag minskar min ytterligare. Det här är nog sista gången vi spelar mixed dubbel tillsammans så vi får se till att göra ett bra avslut!

Relaterade blogginlägg

Vaila Barsley från Eskilstuna United besöker mötesplatserna Strigeln och Nålmakaren varje vecka där hon hjälper några av Eskilstunas äldre med…
19 feb 2019
På kampsportklubben Nova Training Center tränar personer från hela världen. Nyligen lanserade klubben kampanjen #fightracism med syfte att bekämpa rasism.…
13 Dec 2018
Helena Nordström, en av Sveriges främsta platsmarknadsföringsexperter, förklarar varför arbetet med platsvarumärket berör alla på en plats.
19 Nov 2018
I Sundbyholm lär du dig mer om Eskilstunas miljöarbete medan du slänger dina sopor.
05 okt 2018

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärket Eskilstuna

Lär dig mer om Eskilstunas styrkor och svagheter, och hur arbetet att definiera Eskilstunas varumärke har gått till.

Läs mer

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer

Frågor och svar

Vad menar vi med att Eskilstuna gör evolution? Vad vinner Eskilstuna på att jobba med varumärket?

Läs mer