EskilstunaEvolution
13 mar 2019

Sveriges första 5G-nät för industriellt användande i Eskilstuna

Telia, Ericsson och Volvo Construction Equipment har invigt Sveriges första 5G-nät för industriellt användande på Volvo CE:s anläggning i Eskilstuna.

Text: Camilla Sandblad

Vi märker att industrins intresse för 5G är stort. Automatisering av hela flöden möjliggör nya arbetssätt och stora effektivitetsvinster. Men för att koppla upp verksamhetskritiska maskiner och fordon så behövs en lösning som kan hantera massiva datamängder och en garanterad uppkoppling. Det är vad 5G möjliggör. Och jag är stolt över att vi tillsammans med våra partners har ledartröjan för att ta 5G till Sverige, säger Anders Olsson, VD Telia Sverige.

Volvo CE blir en av de första i världen med att använda 5G-teknik för att testa fjärrstyrda maskiner och autonoma lösningar. Ambitionen är att lärdomar från 5G-samarbetet ska kunna bidra till effektiviseringar inom industrin men även en mer hållbar värld.

LÄS MER
Fjärrstyrda hjullastare testas när Volvo CE får Sveriges första 5G-nät för industrin, Pressmeddelande 11 mars 2019

Volvo provar ny 5G-mast i Eskilstuna, Sveriges Radio 4 januari 2019

Relaterade blogginlägg

Låsföretaget Assa Abloy flyttar produktionen av låscylindrar från Danmark och Norge till Eskilstuna.
19 Nov 2018

Mer om EskilstunaEvolution

Vackra hus i gamla staden i Eskilstuna. Eskilstuna ån i förgrunden och tunga regnmoln i skyn

Varumärkesplattformen

Plattformen är ett strategiskt dokument som beskriver Eskilstunas identitet, vad vi vill uppnå och hur vi vill uppfattas.

Läs mer

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer