MDH Solar Teams bil
15 okt 2019

Tekniska problem för MDH Solar Team

Det blev ingen medverkan för MDH Solar Team i Bridgestone World Solar Challenge 2019 på grund av tekniska problem.

Text: Camilla Sandblad

Bridgestone World Solar Challenge
I år skulle blivit andra gången som MDH Solar Team ställde upp i racingtävlingen. En tävling där lag från hela världen tävlar om vilket solcellsdrivet fordon som på snabbast möjliga tid kan köra 300 mil tvärs över Australien. På startlinjen i Darwin den 13 oktober stod nästan 50 solbilar som ska ta sig de 300 km till slutmålet Adelaide, där de beräknas vara någon gång mellan den 17-20 oktober.

Tekniska problem satte stopp
Teamet som under nästan två år planerat och jobbat för att medverka i tävlingen Bridgestone World Solar Challenge kunde inte ställa upp på startlinjen på grund av tekniska problem med bilen.

” Vi är mycket ledsna och besvikna på grund av dessa problem” skriver teamet på Facebook.

Teamet kommer dock att fortsätta till målet i Adelaide i all fall. De skriver på Facebook att uppdraget nu blir att observera och hjälpa andra lag under loppet men även att ta emot information och erfarenhet att dela till kommande studenter och MDH Solar Team.

Studentprojektet MDH Solar Team
Studentprojektet MDH Solar Team startade på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign år 2014, med racingtävlingen i Australien 2017, som mål. Sedan dess har studenter från flera program samarbetat och drivit projektet på egen hand med handledning av lärare på högskolan.

MDH Solar Teams bil

Foto: Hampus Regner

LÄS MER
Mälardalens Högskolas hemsida.
MDH Solar Team hemsida
MDH Solar Teams Facebook

Mer om EskilstunaEvolution

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer
Vackra hus i gamla staden i Eskilstuna. Eskilstuna ån i förgrunden och tunga regnmoln i skyn

Varumärkesplattformen

Plattformen är ett strategiskt dokument som beskriver Eskilstunas identitet, vad vi vill uppnå och hur vi vill uppfattas.

Läs mer