24 jun 2019

EN19 bygger stolthet i Eskilstunas näringsliv

EN19, Eskilstunas näringslivsdag 2019, startade med en både mäktig och rörande inledning då Gamla stadens musikklasser sjöng Lalehs stämningsfulla låt Goliat. Vi var många i publiken som fick gåshud när vi hörde barnen sjunga ”Vi ska ta över världen”.

Text: Elin Stenman

– Vårt mål när vi satte igång arbetet med EN19 var att få fram känslan av att titta vad bra vi är i Eskilstuna och vad fint vi har det. Vid ett sådant här tillfälle ska man vara stolt och lyfta fram det positiva med vår stad, säger Fia Tufvesson på Profeel.

Projektgruppen hade en idé som de utgick ifrån. Besökare på Arlanda flygplats möts av bilder på kändisar som hälsar välkomna till sin hemstad, Stockholm. Det skapar en ”wow-känsla” och en stolthet och den känslan ville man få till även på EN19.

Det gjordes ett gediget research-arbete för att hitta inspiration från olika delar av Eskilstuna. Resultatet blev en film med både wow och aha!

 

 

Tre år i rad har Eskilstunas egen näringslivsdag med tillhörande gala på kvällen varit fullbokad. Under dagen träffas företagare från Eskilstuna för att lyssna på inspirerande talare och för att nätverka. Bakom arrangemanget står NyföretagarCentrum Eskilstuna, Munktell Science Park, Marknadsföreningen i Eskilstuna och Företagarna Eskilstuna-Torshälla. Uppdraget att genomföra det stora evenemanget, med över 600 deltagare, gick 2019 till Profeel med Michael Serrander som projektledare. Arbetet startade redan under 2018 och många personer och organisationer har varit involverade.

– Det var inte lätt att sålla ut material till filmen när det finns så mycket. Vi ville visa på bredden av talanger och utbud i Eskilstuna. Det är viktigt att företagarna i Eskilstuna känner sig stolta och får se vilket samhälle de bidrar till genom att skapa intäkter och arbetstillfällen till invånarna, säger Fia Tufvesson, som jobbat i projektgruppen på Profeel.

En chans att få synas

EN19 ska vara en dag av glädje och fest då företagare träffas på en större arena, utanför de mindre nätverk där man rör sig dagligen. Evenemanget är miljöcertifierat och håller hög klass både på inspirationsföreläsare och underhållning. Det är alla samarbetspartners som gör det möjligt, Eskilstuna kommun, Volvo CE och Sparbanken Rekarne är huvudpartners och utöver dessa finns ett 30-tal eventpartners. Att vara partner i evenemanget är ett effektfullt sätt att synas och att skaffa nya kunder och partners.

Sponsorer EN19

Sponsorer EN19

Under dagen och kvällen delas ett flertal utmärkelser ut, till bland andra årets företagare, årets innovatör och årets marknadsförare. Inramningen där varje nominerat företag får chansen att visa upp sig med en film gör att fler än bara vinnarna får chansen att synas och inspirera publiken.

Andreas Frisk från Svenska säkerhetsentreprenader tar emot priset som Årets företagare

 

 

 

Relaterade blogginlägg

Peter Lantz beskriver med glimten i ögat sig själv som en ”denimaniac”, eller en som arbetat lite för länge med…
17 jun 2019
Micke Byström är egentligen inte så mycket för att synas, men han älskar att spela och idéerna sprutar, så syns…
30 maj 2019
I Eskilstuna har vi blivit vana vid att se Bannerbows snygga bågar vid stora evenemang som näringslivsdagar, Springpride och handbolls-…
15 apr 2019

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärkesresan

Arbetet med platsvarumärket startade 2012. Här kan du ta del av milstolpar under Eskilstunas varumärkesresa.

Läs mer

Frågor och svar

Vad menar vi med att Eskilstuna gör evolution? Vad vinner Eskilstuna på att jobba med varumärket?

Läs mer

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer