En översiktsbild över området som Volvo ska uteveckla.
03 mar 2021

Hållbar storsatsning på Volvo CE Customer Center

Volvo CE bygger nu världens första test- och demonstrationsområde i sitt slag, på ett område vid Volvo CE Customer Center i Eskilstuna.

Text: Åsa Rönnholm

På det 66 000 kvadratmeter stora området vid Volvo CE Customer Center i Eskilstuna kommer de senaste innovationerna inom elektriskt uppkopplade och autonoma lösningar att testas och demonstreras. Inledningsvis är det den revolutionära helelektriska och autonoma lösningen TARA som kommer att visas upp. Området kommer även att innehålla laddningsinfrastruktur, 5-G uppkoppling, kontrollrum, utbildningslokaler och läktare.

En anläggning i världsklass

I ett pressmeddelande berättar Calle Skillsäter, teknisk specialist på uppkopplade maskiner på Volvo Autonomous Solutions, att de är glada att kunna visa upp den kompletta TARA-lösningen för kunderna i den helt nya toppmoderna anläggningen. Detta inkluderar bland annat hur den elektriska och autonoma minidumpern TA15 lastas och tippar, laddas och förvaras, samt hur man ser över hela systemet och arbetsflödet från kontrollrummet.

På Volvo CE ser man fram emot att välkomna besökare till en anläggning i världsklass och låta dem uppleva exakt hur de bygger för framtiden.

– “Detta är en ytterst viktig strategisk investering för Volvo CE och Volvokoncernen i stort då det är ett bevis på vårt åtagande att driva hållbara kundlösningar genom innovation”, säger Carl Slotte, chef för säljregionerna Europa och International på Volvo CE, till Eskilstuna Kuriren i en artikel den 1 mars 2021.

Det nya demonstrationsområdet förväntas öppna senast hösten 2021.