16 okt 2018

Eskilstuna får en ny ungdomsfestival – Ung016 Haffla

Festen Ung016 Haffla arrangeras lördagen den 27 oktober och inleder höstlovet. Bakom festen står en grupp killar i Fröslunda som tyckte att Eskilstuna saknade en ungdomsfestival.

Text: Petra Nordström

De musikintresserade killarna kontaktade Mauricio Andres Gruesco, som är fritidsledare på Ung fritid och mötesplatser. Killarna förklarade för Mauricio att de ville ge lokala artister möjlighet att visa upp sig och få uppträda på samma scen som etablerade artister.

Delaktighet är viktigt och ungdomarna har själva varit med i hela processen med planering, budget och bokning av artister, säger Mauricio. Det är också ett förtroende att de vänder sig till oss för att få hjälp att förverkliga sina idéer och drömmar.

Festen heter Ung016 Haffla. Haffla betyder just fest och det är verkligen en stor fest som arrangörsgruppen har ordnat. Hiphopartisterna Linda Pira och Lamix är huvudakter. Under kvällen bjuder också en rad lokala artister på massor av musik och dans; Tyrone, Azad, Alex, The Movement (Örebro), A&A, Dj P och Chykninaganggang.

Relaterade blogginlägg

Eskilstunakompaniet är en lokal evenemangsarrangör som arrangerar konserter i Eskilstuna.
10 okt 2018
Sportamore installerar solceller på sin nybyggda lageranläggning utanför Eskilstuna. Initiativet är ett första steg mot att bli klimatneutrala för den…
05 okt 2018
"Skivan är ett avsked till döden" säger Eskilstunasonen Henric de la Cour till DN i en stor intervju.
20 sep 2018

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärket Eskilstuna

Lär dig mer om Eskilstunas styrkor och svagheter, och hur arbetet att definiera Eskilstunas varumärke har gått till.

Läs mer