Stefan Eriksson
03 jan 2020

Jag ville till Eskilstunas hästsportcentrum

Stefan Eriksson är en av Eskilstunas många inflyttare. Hans hästintresse och ett jobb på Sundbyholms travbana avgjorde flytten. Han är kvar på travet och trivs bra både på jobbet och i Eskilstuna. Schlagermusik är ett av hans stora intresse och han ser fram emot Melodifestivalen.

Text: Agneta Carlsson/Camilla Sandblad

Eskilstuna får årligen nya invånare. Personer som med nya influenser, erfarenheter och idéer är med och förbättrar staden, var och en på sitt sätt. Stefan Eriksson är en av de personer som valt Eskilstuna som sin hemstad. Här berättar han om varför han hamnade just i Eskilstuna.

Från Katrineholm till Sundbyholms travbana

Stefan Eriksson kom till Eskilstuna från Katrineholm i slutet av 1990-talet. Det som lockade den unge mannen att flytta var ett jobb på travbanan i Sundbyholm. Han tycker mycket om hästar och i Katrineholm hade han ridit en del.
Jag fick börja som kontorist, skrev travtips i travprogrammen, jobbade med anmälningar till loppen, svarade i telefon och så vidare.
Det gick bra på kontoret, så bra att han nu är marknadschef för travbanan, den femte största i Sverige med 38 travdagar varje år. Sundbyholm kallar sig hästsportcentrum, vid sidan av travet finns ridsport och tävlingar med islandshäst. Här arrangeras också en mängd event. Stefan valde från början att skaffa en bostad i Kjula, några kilometer från travbanan och bor fortfarande kvar i samma lägenhet.

Jag trivs väldigt bra. Jag reser mycket, bland annat till Malta fyra gånger per år där vi har ett samarbete med deras travbana, och är ofta i Stockholm. Men jag behöver lugnet i fridfulla Kjula för att koppla av.
Sundbyholm ligger mig ändå varmast om hjärtat i Eskilstunaområdet. Travet förstås, och slottet och hamnen, framför allt på sommaren. Det är nog det bästa stället att bo på tycker jag om man vill bo i eget hus. Om vi har gäster tar vi dem alltid till Sundbyholms slott och det gör vi även när vi har utländska gäster på travbanan. De brukar bli helt sålda på Sundbyholm, säger han.
Det finns många andra vackra platser vid Mälaren också och närheten till Stockholm gör det enkelt att etablera sig här även för den som vill bo kvar i huvudstaden.

Schlagermusik är ett stort intresse

Jobbet är en livsstil menar Stefan, men det finns ändå tid för hans andra stora intresse i livet nämligen SCHLAGER, som i hans fall måste stavas med stora bokstäver. Framför allt handlar det om Melodifestivalen och Eurovision som han har följt sedan slutet av 1980-talet. Som schlagerexpert har Stefan tidigare år rapporterat för Eskilstuna-Kuriren men i år kommer han under Melodifestivalsveckan i Eskilstuna jobba med ATG:s mediebolag KANAL75 och han kommer göra en del samarbetsprojekt med 21:ans varuhus och Elite Stadshotellet i Eskilstuna.
Det är sååå roligt att en av Melodifestivalens deltävlingar i år äger rum i Eskilstuna! Sen är det kul med Eskilstunaprofilerna Christer Lindarw och Towa Carson, som båda tävlat i Melodifestivalen. Towa bor i Vallby, det är alltid lika trevligt att åka till henne och ta en kopp kaffe, säger han med ett stort leende.

LÄS MER
Sundbyholms travbana
Melodifestivalen i Eskilstuna

 

Mer om EskilstunaEvolution

Blogg

Eskilstunanyheter, varumärkesnyheter, personporträtt och goda exempel på hur andra använt platsen Eskilstuna i sin kommunikation.

Läs mer