Siamand Esmaeli bär en svart t-shirt där det står FIGHT RACISM med stora bokstäver.
13 Dec 2018

MMA-klubb bekämpar rasism

På kampsportklubben Nova Training Center tränar personer från hela världen. Nyligen lanserade klubben kampanjen #fightracism med syfte att bekämpa rasism. Det kallar vi hållbar evolution!

Text: Petra Nordström

Vi har tagit ett snack med Siamand Esmaili som är en av delägarna på Nova Training Center, där man under hösten startat kampanjen #FightRacism.

Hej Sia, vem är du?

Jag heter Siamand Esmaili men kallas för Sia. Jag är en 35 år gammal, tvåbarnspappa som arbetar med min dröm, nämligen träning och hälsa på Nova Training Center.

Jag föddes mitt i ett krig, i ett stall i Kurdistan. Jag växte upp i olika delar av Kurdistan tillsammans med min familj, under ständig flykt. Efter händelser som gemene man ser på nyheter och i filmer hamnade jag som 15-årig i Eskilstuna.

Du äger och driver Nova Training Center i Eskilstuna tillsammans med Alexander Sundman, kan du berätta lite om det?

Jag driver världens bästa klubb med världens bästa kompanjon! Vår vänskap började när jag var ny i Sverige, och det var just träning som förde oss samman.

Ett av mina första minnen av Alex är när vi, 16 år gamla, promenerade genom Stadsparken och han berättade att han drack en liter mjölk om dagen. Jag bestämde mig för att jag också skulle göra det, så att jag kunde bli lika stark. Trots att jag aldrig hade druckit kall mjölk tidigare.

Sedan dess har vi hållit ihop och alltid stöttat varandra. Många år och ett par bolag senare har vi idag förmånen att tillsammans jobba med det vi brinner för. Klubben har hundratals familjemedlemmar (klubbmedlemmar, red. anm.) som delar samma passion, och vi växer fortfarande. Den 2:a februari 2019 öppnar vi vår andra anläggning i Eskilstuna.

Nova Training Center har nyligen lanserat kampanjen #fightracism, kan du berätta lite mer om den?

Initiativtagaren till Fight Racism är en utav klubbens eldsjälar Fredrik Pettersson. Det är Fredrik som håller i kampanjen och han brinner verkligen för frågan. Kampanjen är en av flera aktiviteter som vi på Nova Training Center genomför i vår dagliga kamp mot rasism, diskriminering och för allas lika värde.

Vi har tagit fram en Fight Racism t-shirt som man kan köpa. Allt överskott från försäljningen går oavkortat till klubbens trygghetsarbete i Eskilstuna, så som rekrytering av nya klubbkamrater i stadens utsatta bostadsområden och trygghetsvandringar kvällstid.

Vilket julklappstips! Hur går man tillväga om man vill lägga vantarna på en t-shirt?

Det enklaste är att komma ner till oss på klubben, på Kriebsensgatan 14A, men det går också bra att höra av sig via mail, Facebook eller telefon 016-13 13 31.

Foto: Christofer Glatz

Relaterade blogginlägg

I går, söndag 25 november, besegrade AFC Eskilstuna IF Brommapojkarna i den avgörande kvalmatch om vilket lag som får spela…
26 Nov 2018
Helena Nordström, en av Sveriges främsta platsmarknadsföringsexperter, förklarar varför arbetet med platsvarumärket berör alla på en plats.
19 Nov 2018
Eskilstuna sluter upp. Smedernas stundande SM-final skapar stort engagemang!
03 okt 2018

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärket Eskilstuna

Lär dig mer om Eskilstunas styrkor och svagheter, och hur arbetet att definiera Eskilstunas varumärke har gått till.

Läs mer

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer