En sopbil är en värdetransport.
27 sep 2019

Mer ska återvinnas!

Det finns ett värde i allt material – men bara om det blir rätt sorterat. Nu tar Eskilstuna Energi och Miljö nästa steg. Allt material som kan återvinnas ska återvinnas.

Text: Camilla Sandblad

– Eskilstuna Energi och Miljö har en vision om att allt material som kan återvinnas ska återvinnas. Det är dags att ta nästa steg inom avfallssorteringen, säger Vesa Hiltula, återvinningschef.

Eskilstunaborna gör en strålande insats med att sortera sitt avfall. Men nu vill Eskilstuna Energi och Miljö, tillsammans med Eskilstunaborna, ta nästa steg och bli ännu bättre.

– Noll mängd återvinningsbart material ska gå förlorat till förbränning på grund av felsortering eller felhantering. Genom att samarbeta kan vi uppnå detta, säger Vesa Hiltula.

Eskilstuna Energi och Miljö gör under den kommande tiden vissa insatser och förändringar för att öka sorteringen:

Från den 1 oktober är det inte längre möjligt att slänga hela säckar med avfall i containrarna på återvinningscentralerna. Säckar kan vara ett sätt att frakta sitt avfall till återvinningscentralen, men väl på plats måste avfallet tömmas och sorteras rätt i de olika containrarna. Den 1 oktober byter containern ”Brännbart” namn till ”Ej återvinningsbart” och containrar för ”Plastförpackningar” och ”Plastmöbler” tillkommer. Idag slänger många återvinningsbart material i brännbart trots att det hade kunnat sorterats ut och återvinnas, exempelvis textilier och plastemballage.

LÄS MER
Hur ska avfallet sorteras? På eem.se/sorteringsguide får du hjälp.
eem.se/sortera hittar du mer information och tips kring sortering.

Relaterade blogginlägg

Eskilstuna kommun har startat ett pilotprojekt där man vill använda fler återbrukade leksaker och prylar från ReTuna i förskolans undervisning.
17 sep 2019
Eskilstuna är med och tävlar om att koras till Sveriges bästa platsmarknadsförare i tävlingen Placebrander of the Year.
03 sep 2019
Eskilstunabageriet Skogaholm arbetar för en minskad klimatpåverkan genom ett samarbete med konsumentappen PantaPå.
29 aug 2019

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärket Eskilstuna

Lär dig mer om Eskilstunas styrkor och svagheter, och hur arbetet att definiera Eskilstunas varumärke har gått till.

Läs mer