Victoria Brisenden med familj flyttade hem till Eskilstuna 2021
16 jul 2021

Hemvändaren Victoria – borta bra men hemma bäst!

Hur är det att komma tillbaka till sin hemstad Eskilstuna efter flera år utomlands? Ser man staden med nya ögon då? Victoria Brisenden vet precis. Efter 10 år i England flyttade hon hem tillsammans med sin engelska man och dottern Astrid 2 år.

Text: Kommunikationsbyrån Happify

Victoria växte upp i natursköna Borsökna med mamma, pappa och tre syskon. Efter gymnasiet åkte hon till London för att läsa filmvetenskap. Där träffade hon sin man Rhys och blev kvar i hela tio år. När deras dotter Astrid kom till världen saknade Victoria närheten till både föräldrar och natur. Nu bor den lilla familjen tillfälligt i Victorias föräldrars hus i Borsökna, då de befinner sig i Shanghai.

Vi har nära till både vatten och skog. Det är så vackert och det bekväma livet i Eskilstuna är svårt att välja bort, säger Victoria.

Hon uppskattar lugnet, skogen och vännerna i närheten. Victoria jobbar hemifrån med rekrytering och Rhys arbetar som lärare. Astrids förskola ligger en fyraminuterspromenad från hemmet. Familjen har nära till naturen och till favoritstället Sundbyholms Gästhamn. Dit åker de och köper Fish and Chips, när Rhys drabbas av hemlängtan.

VICTORIAS FAVORITUTFLYKTER I ESKILSTUNA

PARKEN ZOO
Victoria har vuxit upp med dagsutflykter till Parken Zoo och längtar efter att visa sin dotter djurparken. Parken Zoo är en inspirerande värld, uppdelad pedagogiskt och lättöverskådligt efter världsdelarna Australien, Afrika, Asien och Sydamerika. Här lär du dig inte bara om djur och miljö, utan även om hur djuren lever. På Lilla Zoo kan du komma nära inpå klappvänliga djur som marsvin, kaniner och getter. Här får du en sötchock när du träffar på parkens miniponnys och minikängurur. Är du modig, smyg in till Barnens reptilhus och ta chansen att bekanta dig med djur som ringlar och kryper. Här bor kungspytonormen Kaa tillsammans med andra ormar och ödlor.

SUNDBYHOLM
Victoria går gärna på långpromenader med familjen på spårslingorna i Sundbyholm. Utmed Gyllenhielmska leden, en 24 kilometer lång vandringsled mellan Sundbyholm och Årbystugan, finns mycket vacker och omväxlande natur att upptäcka.Familjen grillar egna tunnbrödsrullar över elden på någon av grillplatserna vid Mälarens strand och besöker det gemytliga caféet Sundbyholms gästhamn. På menyn finns förutom Rhys favorit Fish and Chips, även våfflor med söt eller salt topping och hembakad pizza på surdegsbröd.

Sundbyholm bäddas in av en mäktig bokskog och Mälarens längsta naturliga sandstrand som lockar både Eskilstunabor och turister. Har du tur får du syn på en räv, hjort eller en älg. Tillsammans med otaliga fågelarter är det djur som trivs här.

RETUNA ÅTERBRUKSGALLERIA
Victoria tycker att ReTuna Återbruksgalleria är ett fantastiskt ställe eftersom hon allra helst handlar klimatsmart och secondhand. I vintras hittade hon alla vintersportgrejer till dottern i gallerian.Världens första återbruksgalleria återvinner, reparerar och tar tillvara inte bara sportartiklar utan även kläder, hushållsartiklar, teknikprylar, leksaker och böcker. Allt som säljs här är återbrukat och återanvänt.

Här öppnade IKEA sin allra första secondhand-butik. Att valet föll på ReTuna Återbruksgalleria var ingen slump. Här finns all tänkbar kunskap och erfarenhet kring hållbarhetsarbete.

VILSTA FRILUFTSOMRÅDE
I Vilsta friluftsområde finns det mesta som sätter guldkant på en utflykt. Victoria och hennes familj påträffas inte sällan vid den populära frisbeegolfbanan. Ibland tar de sig en vandringstur på etapp 24:1, den del av Sörmlandsleden som sträcker sig genom området. Vilstabadet är välskött och uppskattat för sin sandstrand. Här finns bryggor och en liten kiosk där du kan köpa glass att svalka dig med i solen. Du kan grilla medhavd korv på en av friluftsområdets alla grillplatser eller njuta av en lunch på restaurangen med uteplats.

Gnistrande vinterdagar kan du åka skidor i området. Från Raststugan, som blivit något av ett nav för aktiviteterna i Vilsta, utgår välpreparerade längdskidspår med både naturspår och konstsnöspår. Njut av naturupplevelsen och staka dig stillsamt runt 2,5 kilometersrundan, eller dra upp tempot och få ett rejält träningspass i milspåret. För dem som hellre känner vinddrag och magpirr finns Vilstabacken, en slalombacke med tillhörande liftar.

ESKILSTUNA ÖLKULTUR
Victoria och Rhys favoritställe är Eskilstuna Ölkultur. Det charmiga lilla bryggeriet är en given samlingspunkt både för vänner från grannskapet och för långväga gäster från London. Här tillverkas öl med traditionella, hantverksmässiga metoder med råvaror av högsta kvalitet. Ställets uteservering är populär och bryggeriet brukar bjuda in lokala musiker och artister för mindre, intima spelningar. Victoria tycker det är mysigt att sitta nere vid vattnet sommartid. Den kunniga och härliga personalen får familjen att känna sig som hemma här.

 

Relaterade blogginlägg

Volvo CE bygger nu världens första test- och demonstrationsområde i sitt slag, på ett område vid Volvo CE Customer Center…
03 mar 2021
En dröm om en fast tjänst som brandman fick Linnéa Burman att lämna lilla Bergsjö i Hälsingland för att pröva…
18 jan 2021
Eskilstunas varumärkesfilm är nominerad till finalen i Publishingpriset i kategorin bästa varumärkesfilm.
16 okt 2020

Mer om EskilstunaEvolution

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du allt du behöver för att själv komma igång och göra Eskilstunaevolution. Logotypes, fria bilder, texter och mycket mer.

Läs mer