affisch för arrangemanget Hafla 2.0 med artisterna Saliboy och Adrijana
28 okt 2019

Hafla 2.0 – ungdomar ordnar stor fest för ungdomar

Festen Haffla 2.0 är en uppföljare till förra årets succé Ung016 Haffla. Ungdomar som under höstlovet arrangerar en festkväll för andra ungdomar i Eskilstuna.

Text: Camilla Sandblad

Förra årets ungdomsfest Ung016 Haffla blev minst sagt en succé och över 500 ungdomar kom till Lokomotivet. Nu får festen en uppföljare med Haffla 2.0. I år har man plats för 800 besökare.

Höstens stora ungdomsfest
Ungdomar från olika delar av Eskilstuna arrangerar tillsammans höstens stora ungdomsfest, med stöd från Ung Fritid och Eskilstuna Kommunfastigheter. Idén till Haffla 2.0 kom från flera ungdomar samtidigt. Efter ansökningar till Ung Fritids ungdomspott bildades en projektgrupp med ungdomar från bland annat Lagersberg, Fröslunda och Nyfors. Tillsammans vill de bjuda Eskilstunas unga på en stor fest (Haffla betyder fest) och samtidigt ge lokala artister möjlighet att uppträda på en stor scen.

Ung Fritid hjälper ungdomarna
Ung Fritids ungdomspott ger ungdomar i Eskilstuna en möjlighet att förverkliga sina idéer. Genom att söka medel och få praktisk handledning kan de genomföra aktiviteter och evenemang.

Ungdomarna driver själva arbetet och lär sig planera, sammanställa budget och genomföra aktiviteterna. Ungdomspotten bygger på delaktighet och inkludering. Och när ungdomarna får och tar ansvar växer de, säger samordnare Rekar Rebuwar Mahmoud.

Hiphopartisterna Saliboy, Adrijana och lokala artister 
På Haffla 2.0 är hiphopartisterna Saliboy och Adrijana huvudakter. Under kvällen blir det också massor av musik och dans med lokala artister som Omar & Abass, Noah & Alex, Stina, Moa, Shokri, Vassito, DJ P och DJ Who.

Saliboy har en musikalisk bakgrund influerad av albansk folkmusik. Han är en 17-årig kille från Örebro, som etablerat sig som en av de snabbast växande RnB/rap-artisterna på den svenska hiphopscenen. I somras släppte han debutalbumet ”Där allting lyser”, som blev en omedelbar framgång. Adrijana är en 21-årig tjej från Växjö som både rappar och sjunger med en touch av soul/RnB. Allt började med singlarna ”Mammas Opel” och ”Kan Nt Med Mig”. 2017 medverkade hon i Melodifestivalen med den egenskrivna låten ”Amare”.

LÄS MER
Haffla 2.0
Ung Fritid Eskilstuna

Relaterade blogginlägg

Festen Ung016 Haffla arrangeras lördagen den 27 oktober och inleder höstlovet. Bakom festen står en grupp killar i Fröslunda som…
16 okt 2018

Mer om EskilstunaEvolution

Varumärket Eskilstuna

Lär dig mer om Eskilstunas styrkor och svagheter, och hur arbetet att definiera Eskilstunas varumärke har gått till.

Läs mer
Vackra hus i gamla staden i Eskilstuna. Eskilstuna ån i förgrunden och tunga regnmoln i skyn

Varumärkesplattformen

Plattformen är ett strategiskt dokument som beskriver Eskilstunas identitet, vad vi vill uppnå och hur vi vill uppfattas.

Läs mer