Alex Voronov
09 Mar 2020

Det är enkelt att leva här

Alex Voronov är en av Eskilstunas många inflyttare. Liksom många andra var det jobbet som fick honom att flytta. Han trivs i Eskilstuna och tycker det är en stad som har det mesta.

Text: Agneta Carlsson/Camilla Sandblad

Eskilstuna får årligen nya invånare. Personer som med nya influenser, erfarenheter och idéer är med och förbättrar staden, var och en på sitt sätt.

Att pendla var inget alternativ

Alex Voronov är en av de personer som valt Eskilstuna som sin hemstad. Han kom till Eskilstuna 2002 för ett vikariat på Eskilstuna-Kurirens ledarredaktion. Vikariatet övergick efter ett år till fast anställning och i dag är han politisk redaktör på tidningen
Att jag fick jobb på Eskilstuna-Kuriren var avgörande för mig. Jag bodde vid den tiden i Haninge, söder om Stockholm och att pendla var inget alternativ.

Det här var alltså i början av 2000-talet och femton år senare är han fortfarande kvar och bor med fru och två söner i nybyggd villa i Mesta, ett omtyckt område en liten bit utanför själva stadskärnan.
Jag har också bott i lägenhet i Nyfors och i centrum, vid Fristadstorget. Och allteftersom tiden har gått har vi landat i att vi ska stanna här i Eskilstuna. Min fru kommer från Småland och vi tycker båda att Mesta är ett bra område. Det är barnvänligt och lugnt, nära till skolan och på cykelavstånd till det mesta inklusive till jobbet.

Det finns många bra cykelvägar

Cyklar gör han också på fritiden, när han hinner, och då kan det bli långa sträckor på de sörmländska landsvägarna. Ofta tillsammans med träningskamrater från cykelklubben Team Smestan som han också tävlar för i veteranklassen. Det har bland annat blivit flera Vätternrundor genom åren.
Det finns många bra cykelvägar runt omkring Eskilstuna och det är lätt att ta sig ut och cykla. Det sätter jag verkligen värde på.

Det är enkelt att leva i Eskilstuna

-Det är över huvud taget enkelt att leva i Eskilstuna. Man behöver sällan planera långt i förväg för att ta sig någonstans eller för att träffa vänner. Det är ett behagligt tempo och inte alls som i storstaden. En mellanstor stad som har det mesta.
Men när jag flyttade hit 2002 undrade många varför jag gjorde det. Ingen ställer en sådan fråga idag. Staden växer och blir vackrare från år till år. Här finns både stad, stadsnära landsbygd och ren landsbygd. Det är också nära till vatten och nära till andra städer.
-Det finns också en framåtanda i kommunen som är påtaglig i många avseenden, det har verkligen varit en positiv utveckling av staden sedan jag flyttade hit.
-Eskilstuna är inte minst en väldigt vacker sommarstad och inget slår Eskilstunaån! Det är Sveriges vackraste stadså, säger han och ler.

Mer om EskilstunaEvolution

Blogg

Eskilstunanyheter, varumärkesnyheter, personporträtt och goda exempel på hur andra använt platsen Eskilstuna i sin kommunikation.

Läs mer